Vzorci NIFTY testa sedaj analizirani v Zagrebu

Vsaka bodoča mamica se že v zgodnji nosečnosti sreča s predrojstvenimi testi, s pomočjo katerih se ugotavlja, ali obstaja kakšno tveganje za bolezni otroka. Med najpogostejše spadaultrazvočni test z meritvijo nuhalne svetline, poznamo pa še dvojni hormonski test ter ostale laboratorijske preiskave. A ker so našteti presejalni testi skupno zanesljivi le do 90%, se večžensk kot kadarkoli prej, odloča za najbolj zanesljiv in hkrati najbolj kompleten predrojstveni test NIFTY. Gre za najvarnejšo neinvazivno metodo, s pomočjo katere z več kot 99% natančnostjo izvemo, ali obstaja tveganje za nastanek genetskih nepravilnosti ploda že od 10. tedna nosečnosti dalje.

Ker gre za izredno zahteven postopek analiziranja vzorca krvi bodoče mamice (v krvi nosečnice se nahaja tudi DNK ploda), je za izvedbo oziroma analizo potrebna najmodernejša tehnologija,katere do sedaj v jugovzhodni Evropi še nismo imeli na voljo.

Z letošnjim letom pa se je v Zagrebu odprl visoko tehnološko opremljen laboratorij, kateri pomeni ogromen dosežek in napredek na področju genetske tehnologije, saj zagotavlja dostopnostvisokotehnoloških storitev in analiziranje predrojstvenih NIFTY testov tudi v naši regiji.

Za bodoče mamice je to zagotovo velikega pomena, saj se bo z bližino laboratorija tudi zmanjšal čas čakanja na rezultate. Le ti so namreč na voljo že v samo 6-8 dneh od odvzema krvi nosečnice! NIFTY test omogoča bodočim staršem, da izvedo več o zdravju svojega otroka, ko je ta še v trebuščku in se tako mirno pripravijo na rojstvo dojenčka. V primeru ugotovljenekromosomske nepravilnosti NIFTY test omogoča, da se bodoči starši fizično in psihično pripravijo na življenje ki sledi, ter da raziščejo možnosti terapij, ki jih nudi sodobna medicina. Takolahko načrtujejo svojo prihodnost, iz dane situacije pridobijo največ kot lahko ter poiščejo ustrezne terapije za pomoč otroku že v času nosečnosti.

NIFTY test je neinvazivni test, kar pomeni, da ne posega v telo nosečnice in velja za najvarnejšo metodo ugotavljanja genetskih nepravilnosti ploda, brez kakršnegakoli tveganja za splav alidruge nevšečnosti v času nosečnosti. NIFTY test je opravilo že več kot 3.000.000 nosečnic po vsem svetu!

Več podrobnih informacij o NIFTY testu si lahko preberete na spletni strani www.niftytest.si.

Naročite se na brezplačen posvet pri zdravniku

V najkrajšen možnem času vas bomo kontaktirali in vam svetovali pri izbiri specialistične ginekološke klinike.

To polje je zahtevano.
To polje je zahtevano.
To polje je zahtevano.